sábado, 1 de dezembro de 2012

Jučer – danas – sutra

JučerDanasSutra
Ontem - Hoje - Amanhã




JUČER, DANAS, SUTRA

Svaki tjedan postoje makar dva dana o kojima se mi ne bismo nikako trebali brinuti. Dva dana koja bi smo trebali živjeti bez straha i stresa. Jedan od ta dva dana je JUČER sa svim svojim greškama i brigama, duševnim i tjelesnim bolom, JUČER više nije pod našom kontrolom!
Svo blago ovog svijeta ne može da vrati JUČER: ni jednu stvar koju smo učinili ne možemo više učiniti, kao da ne postoji. Niti možemo povući riječ koju smo JUČER izrekli. JUČER se dogodilo, prošlo je!
Drugi dan o kojem se ne bismo trebali brinuti je SUTRA, sa svim opasnostima koje nam može donjeti naporima, velikim očekivanjima i malim izgledima da sve to doživimo u njemu. Isto tako SUTRA ne podliježe našoj momentalnoj kontroli. Sutra će se ponovno roditi sunce, možda u svojoj punoj svjetlosti a možda zaklonjeno oblacima. Ali jedno je sigurno: sunce će ponovno izaći! Dok se to ne desi, ne treba se brinuti o SUTRAŠNJEM danu, jer SUTRA još nije rođeno. Dakle ostaje nam samo jedan dan: DANAS! Svaki čovjek može voditi samo bitke od DANAS! Da mi bivamo rezignirani i gubimo tu bitku, odgovoran je teret ostala dva dana koje mi našem DANAS dodajemo – dva nerješiva i teška dana JUČER I SUTRA. 
Iskustvo od DANAS nije ono što ljude dovodi do bezumlja: to su kajanje i gorčina zbog nečeg što se JUČER dogodilo, ili strah od toga što nam donosi SUTRA. 


=============================





Kopirati i zalijepiti

http://www.goethe-verlag.com/book2/PT/PTHR/PTHR012.HTM

Nenhum comentário:

Postar um comentário